duminică, 12 octombrie 2008

Inghetata cu boabe de porumb




Ingrediente:

1 stiulete porumb(dulce),tai boabele in felii de 2,5 cm
1 cana smantana grasa
1 cana lapte
1/2 cana zahar
1/2 lingurita extract vanilie
2 galbenusuri


Pregatire:

1.Fierbi la foc mic stiuletele cu boabe in smantana,10 min.
2.Scoti stiuletele.
3.Adaugi boabele porumb si fierbi la foc mic,10 min,sa se inmoaie.
4.Temperezi galbenusurile,adaugi zahar si vanilia.(A Tempera=torni putin,cate putin smantana fierbinte peste oua,pana o incorporezi pe toata.)
5.Gatesti la foc mic pana se ingroasa si acopera spatele lingurii.
6.Racesti amestecul in frigider.
7.Ingheti dupa instructiunile aparatului.

Reteta aici:

Sweet Corn Ice Cream

http://closetcooking.blogspot.com/2008/08/sweet-corn-ice-cream.html

Niciun comentariu: