joi, 2 octombrie 2008

Coji de Pepene zaharate

1,5 kg coji pepene
1 kg zahar
1 Litru apa
vanilie

Cojile se curata de coaja,se taie dupa dorinta.Se pun la fiert in apa 5 min,la foc iute.Se scurge apa ,si se fierbe 5 min, se repeta de 3 ori in total,se scurg bine.Se leaga siropul subtire si se fierb cojile 10 min.A doua zi se pune siropul la fiert,se lasa sa se mai ingroasa,se pun cojile se mai fierb 10 min.A treia zi se repeta dar se pune vanilia,se fierbe siropul pana se formeaza mici cristale la suprafata,se pun cojile si se mai fierb 15 min.Se scurg bine de sirop,se pun la uscat in cuptor 30-35*C/la soare,acoperite cu tifon,se trec apoi prin zahar tos.

Fructele zaharate se pot pregati si fara sa fie uscate.Cand sunt gata(pana la punctul de a fi trecute prin zahar),se pun in borcane,siropul se pune pe foc si se adauga o lingura de glucoza,se fierbe pana se leaga bine.Se face proba:se strange o picatura intre degete si se simte cleios(siropul),se toarna in borcan sa acopere fructele.

Niciun comentariu: