marți, 27 ianuarie 2009

Trabucuri migdale




Ingrediente 6 portii:

250 g migdale macinate
20 g unt
75 g zahar
2 Linguri apa flori portocale
6 foi placinta
125 g miere
2 galbenusuri

Pregatire:

Untul moale il amesteci cu zahar,migdale,apa portocale,formezi un rulou.Pui fiecare bucata umplutura pe foaia placinta,ungi marginile cu ou,rulezi.Incalzesti mierea intr-o oala mica.Prajesti trabucurile in mult ulei la 180*C,sa fie maro-aurii.Le scurgi apoi le treci prin miere.Le pui pe farfurie in forma de piramida.

Reteta aici:

Almond Cigars

http://www.belgian-recipes.be/recipe_almond_cigars.html

2 comentarii:

Irina (Bucataria Irinei) spunea...

Te rog sa-mi spui dac apa de flori de portocal o pot inlocui cu esenta de portocale. Am intrebat la plafar si nu au auzit de asa ceva.
Multumesc.

Mariana spunea...

apa de flori portocal o poti inlocui cu ulei esential de flori portocal(Fares),la plafar gasesti si cu esenta cum spui,dar in ambele cazuri aroma este diferita!