joi, 2 aprilie 2009

Prajitura cu migdale si cirese



Ingrediente:

1 Lingura unt
1 1/4 cana lapte batut
6 oua
3/4 cana zahar
2 Linguri lichior Amaretto
1 lingurita vanilie
1/8 lingurita sare
3/4 cana faina
3 cani cirese proaspete

smantana grasa merge f bine in prajitura
substitui 2 lingurite extract migdale,daca Amaretto nu e disponibil.


Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 218*C.
1.Ungi o tava de 22 cm,lasi in cuptor cat prepari aluatul.
2.Combini laptele,ouale,zaharul,Amaretto,vanilia,sarea,in blender,amesteci bine.
3.Adaugi faina amesteci sa se combine,cca 30 sec.
4.Scoti tava din cuptorul preancalzit,torni aluatul.
5.Presari repede ciresele,dai la copt.
6.Coci 30 min,incerci cu scobitoarea in centru,sa iasa curata.Daca se rumeneste prea repede,acoperi cu folie Al.
7.Scoti din cuptor,lasi 10 min,sa se raceasca,presari zahar pudra,servesti imediat.

Reteta aici:

Cherry-Almond Clafouti

http://www.beyondwonderful.com/recipes/desserts/fruit/cherry_almond_clafouti.htm

Niciun comentariu: