joi, 2 aprilie 2009

Mini bavareze cu zmeura si rahat trandafiri



Ingrediente 10 portii:

450 ml smantana lichida
150 g zahar pudra
1 pastaie vanilie
20 g foi gelatina
180 g rahat cu aroma trandafiri,fin tocat
2 lingurite zahar pudra
1 1/4 cani iaurt grecesc
50 g fulgi migdale,prajite


Siropul zmeura:

3/4 cana/ 165 g zahar pudra
1 pastaie vanilie
1 bat scortisoara
5 cm lungime,fasii coji lamaie
4*120 g cosulete zmeura

Pregatire:

1.Ungi fin 10 forme de 125 ml.Pui 150 ml smantana si zaharul in oala mica.Tai vanilia pe lungime,scoti semintele si le pui impreuna cu pastaia in oala.Amesteci la foc mic,pana se dizolva zaharul,apoi aduci la fiert,iei de pe foc,lasi 5 min.
2.Inmoi gelatina in apa rece 4 min,pana se inmoaie.Strecori amestecul smantana prin sita fina in bol.Storci gelatina,elimini excesul apa,o pui in smantana calda,amesteci sa se dizolve.Racesti la temp camerei.Treci rahatul tocat prin zahar pudra.Cu mixerul bati restul de smantana,sa obtii o frisca moale,sa stea cu varf.Adaugi iaurtul in amestecul smantana racita,apoi frisca si rahatul.Torni in formele pregatite si refrigerezi 4 ore/peste noapte,pana se intareste.
3.Pt sirop:pui 1 1/2 cani apa si zaharul in oala mica,la foc mic,pana se dizolva zaharul.Adaugi semintele vanilie si pastaia,scortisoara si coaja lamaie,aduci la fiert.Fierbi 10 min.Pui zmeura in bol si torni siropul strecurat deasupra,racesti la temp camerei.
4.Scoti bavareza pe farfurie,pui deasupra zmeura,siropul si migdalele.

Nota:

In locul foii gelatina poti pune 1 1/2 Linguri praf gelatina peste 1/4 cana apa,o pui pe baie apa,amesteci pana se dizolva.
Pt vegetarieni:combini toata smantana si zaharul cu 8 g agar-agar pudra(in locul gelatinei) si 1/2 cana apa in oala mica,pui la foc peste mediu,pana agar-ul se dizolva.Bati iaurtul in amestecul fierbinte,adaugi rahatul,pui in forme imediat si refrigerezi 15 min,pana se intareste.Agar-agarul este un extract natural de alge,disponibil in magazinele naturiste/plafar.


Reteta aici:

Turkish delight and yoghurt bavarois with raspberry syrup

http://www.taste.com.au/recipes/9614/turkish+delight+and+yoghurt+bavarois+with+raspberry+syrup

Niciun comentariu: