marți, 7 aprilie 2009
Colaci de Paste
Ingrediente:
1 Lingura drojdie uscata
1 cana apa calda
1/2 cana zahar tos
1 cana lapte cald
4 oua la temp camerei
113 g unt/margarina
1 1/2 lingurita sare
1/2 Lingura( 1 1/2 lingurita)scortisoara
7-9 cani faina nealbita
12 oua vopsite,nefierte
pt uns:1 ou batut cu 1 Lingura apa si putina sare
Pregatire:
Dizolvi drojdia in apa.Adaugi zaharul si 1/2 cana faina.Lasi la crescut 10 min.
Adaugi laptele,ouale,untul,sarea,scortisoara si 4 cani faina.Adaugi mai multa faina pana incepe sa se formeze,e moale,lucios si putin lipicios.(ar trebui sa fie vascos,dar nu lipicios!)Il pui in bol si-l ungi cu putin unt,pt a preveni formarea cojii.Lasi la crescut in loc cald,acoperit cu prosop umed/folie plastic 1 1/2-2 ore,pana se umfla.Il scoti pe suprafata usor infainata,apesi delicat sa iasa bulele de aer,nu framanti.Imparti aluatul in 2 bucati,lasi deoparte.Imparti prima bucata in 3 bucati.Intinzi fiecare bucata intr-un rulou de 2,5 cm diametru.Le impletesti si formezi un cerc.Repeti cu cealalta bucata ramasa.Acoperi colacii cu prosop umed,lasi la crescut 30 min.
Preancalzesti cuptorul la 175*C.Asezi ouale vopsite,crude pe colac,presezi in aluat,ungi colacul cu ou.Coci 35-45 min,pana se rumeneste usor.Ocazional,oul se poate crapa in cuptor.Cu un cutit ascutit il scoti de pe colac si il inlocuiesti cu altul vopsit si fiert tare.Racesti colacii complet pe gratar.Din fiecare colac ies 12 felii.
Glazura optionala:
1 1/2 cana zahar pudra
3 Linguri lichior portocala
Freci zaharul si lichiorul impreuna.Glazura ar trebui sa aiba consistenta maionezei.Cu ajutorul unei furculite o presari peste colaci.
Reteta aici:
King Arthur's Egg Braid
http://reinsrecipes.blogspot.com/2007/04/braided-easter-egg-bread.html
Etichete:
Aprlie 2009,
Condimente,
cozonac,
Desert,
sarbatori,
scortisoara,
Sf Paste
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu