miercuri, 4 februarie 2009

Tagliatelle cu dovlecei si busuioc-KOTANYI

Ingrediente 6 portii:

250 ml ulei masline
500 g tagliatelle/fettucine
60 g unt
2 catei usturoi
500 g dovlecei
75 g parmezan ras
busuioc

Pregatire:

1.Fierbi pastele,scurgi,pastrezi fierbinti in vasul in care au fiert.
2.Topesti untul,il lasi pana capata o spuma la suprafata,adaugi usturoiul pisat,lasi 1 min,pui busuioc cat doresti,amesteci bine.
3.Dovleceii ii tai rondele,ii frigi pe ambele parti pe gratar.Ii pui peste unt,amesteci si-i lasi 2 min,pana se inmoaie.Torni sosul peste pastele fierbinti,presari parmezanul,amesteci bine,nu cu lingura ca se sfarama,clatini/salti vasul.
4.Pastele se servesc presarate cu busuioc sau decorate cu frunze proaspete busuioc.

Niciun comentariu: