miercuri, 4 februarie 2009

Placinta cu bacon si ou



Ingrediente:

ulei masline pt uns
3 x 24cm,patrate aluat tarte congelat,dezghetat putin
250 g bacon,tocat
200 g ricotta
1/2 cana smantana fermentata/sour cream
1 Lingura frunze cimbru
12 oua mici
2*24 patrate aluat foitaj,dezghetat putin
gem de rosii cu chilli-vezi reteta

Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 200*C.Ungi fin 12 forme de briose de capacitate 1/3 cana cu ulei.Cu un cutter/cutit tai 4 rotunduri de 10 cm din aluatul de tarta si le impingi in jos,in gaura formelor de briose.Coci 8-10 min,pana sunt aurii.In acelasi timp,prajesti baconul la foc mediu-mare,4 min,pana e auriu,scoti pe hartie,lasi deoparte 5 min.Pui branza in bol si o bati pana e neteda,adaugi smantana,baconul,cimbrul,ceapa,sarea de mare,piper,amesteci sa se combine.Pui 1 lingura amestec de branza in fiecare forma,faci o gaura in centru,spargi 1 ou.Cu un cutit rotund de 7 cm,tai 6 rondele din foitaj,asezi peste celelalte presezi marginile bine(sigilezi)apoi ungi cu apa si asezonezi cu sare,piper.Coci 18-20 minpana cand foitajul e auriu,apoi lasi deoparte 5 min,scoti din forma.Servesti calde/la temp. camerei cu gem de rosii cu chilli.Ies 12 buc.


Reteta aici:

Bacon And Egg Pies

http://au.lifestyle.yahoo.com/b/marieclaire/6647/recipe-bacon-and-egg-pies

Gem de rosii cu chilli

http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2009/02/gem-de-rosii-cu-chilli.html

Niciun comentariu: