miercuri, 4 februarie 2009

Gem de rosii cu chilli




Ingrediente:

2 ardei mari rosii,fara seminte si membrane,tocate
2 ardei iuti-ochi de pasare-tocati
1 ceapa mica rosie,tocata
2 catei usturoi,tocati
600 g rosii coapte
1 1/2 cana zahar
1/2 cana otet vin rosu

Pregatire:

Pui in blender:ardeii,ceapa,usturoiul,ii toci f fin,ii pui in oala cu fundul gros.Tai o cruce mica la fiecare rosie,le pui in oala pe un singur strat.Acoperi cu apa fiarta,lasi 5 min,apoi decojesti rosiile.Le tai pe 1/2 scoti semintele,toci miezul il pui in oala cu zahar,sare,otet si o cana apa.Dai focul la mediu,10 min,pana se topeste zaharul,apoi maresti focul mediu-mare si fierbi 35-40 min pana amestecul se ingroasa ca gemul.Pui in borcane sterilizate,inchizi si dai la rece.Gemul se mentine in frigider 4 luni.Ies 2 1/2 cani.

Reteta aici:

Tomato Chilli Jam

http://au.lifestyle.yahoo.com/b/marieclaire/6647/recipe-bacon-and-egg-pies

Niciun comentariu: