miercuri, 4 februarie 2009
Pasta dulce de fasole rosie
Ingrediente:
2/3 cana fasole uscata rosie
apa pt fiert
1/2 cana zahar
1/4 cana ulei pt prajit
Pregatire:
Alegi si speli fasolea,o pui in cratita mica/medie o acoperi cu apa,lasi peste noapte,la inmuiat(scurteaza timpul de fiert).
A doua zi aduci fasolea la fiert,fierbi 1 1/2 -2 ore la foc mic,pana e moale,mai pui apa daca e nevoie.Scurgi,o pasezi in blender,pana se omogenizeaza,o scoti si pui zaharul.Incalzesti uleiul in wok/tigaie.Prajesti fasolea la foc mediu-mic cateva min pana se usuca,presezi cu spatele spatulei usor,sa formezi o pasta.Racesti si folosesti cum spune reteta.Pastrezi in recipient inchis in frigider,cca 1 saptamana.Ies cca 1 3/4 cani.
Reteta aici:
Sweet Red Bean Paste
http://chinesefood.about.com/od/dessertsfruit/r/redbeanpaste.htm
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu