luni, 22 decembrie 2008

Cozonac nuca



Ingrediente:

Pt aluat:

1 kg faina
1 plic drojdie uscata(7 g)
6 dl lapte
6 Linguri zahar
12 Linguri unt(170 g)
1 lingurita sare
1 ou
3 galbenusuri

Amesteci impreuna ca pt orice paine,faci intai maiaua,adaugi toate ingredientele,lasi sa creasca pana se dubleaza,imparti in 2 buc,pe masa infainata,intinzi fiecare bucata intr-un patrat ,dupa marimea formei,de cca 1 cm gros.

Umplutura nuci:


4 cani nuci macinate
4-5 Linguri zahar(reteta originala 1 Lingura,dar nu e destul de dulce)
1/4 lingurita scortisoara
200 ml lapte fiert
2-3 Linguri esenta rom
2 albusuri,batute tare(pastrezi galbenusul pt uns)

Amesteci nucile,zaharul,scortisoara,romul si apoi torni laptele fierbinte, amesteci.Adaugi albusurile,intinzi umplutura peste aluatul intins.Repeti cu alt aluat si asezi rulourile unul langa altul in tava,sau in 2 tavi paine.Ungi cu galbenus,coci la 151*C,cca 50 min,apoi maresti focul la 175*C,mai coci 5-10 min.

Reteta aici:

Walnut Roll

http://cafechocolada.blogspot.com/2008/05/walnut-roll.html

5 comentarii:

Ina Todoran spunea...

Mariana iti doresc un Craciun si un ano nou binecuvantat! Multumim pt retetele traduse!

Paradis spunea...

Sa aveti parte de Sarbatori Minunate pline de Bucurie alaturi de cei dragi si împliniri pe toate planurile în noul An! Craciun Fericit si La Multi Ani!”

Mariana spunea...

ina-Multumesc pt urari!Un An Nou binecuvantat si tie!

Mariana spunea...

Bucataria-Paradis:Multumesc pt urari!Iti doresc sa ai parte de toate lucrurile minunate la care te gandesti!Super blogul tau!M-a impresionat cu cata rabdare si imaginatie ai pregatit Buffet-ul de Anul Nou!

TOON spunea...

Hello! , I beg for new frien