marți, 16 decembrie 2008

Mini tortulete cu ciocolata





Ingrediente:

1 1/3 cana faina obisnuita
1/2 cana cacao
3/4 lingurita bicarbonat sodiu
1/2 lingurita praf copt
1/4 lingurita sare
10 Linguri unt nesarat,la temp. camerei
1/2 cana zahar brun,light
1/2 cana zahar
3 oua mari,la temp. camerei
1 lingurita extract pur vanilie
57 g ciocolata amaruie,topita si racita
1/2 cana lapte batut/lapte integral,la temp. camerei
1/2 cana apa fiarta
110 g ciocolata demidulce/cu lapte,fin tocata,sau 2/3 cana mini cipsuri


Pregatire:

1.Asezi gratarul in centrul cuptorului,preancalzesti la 175*C.Ungi cu unt 2 tavi rotunde 20/5cm,presari faina,scuturi excesul,pui pe fund hartie copt.
2.Cerni impreuna faina,cacaoa,bicarbonatul,praful copt,sarea.
3.Mixezi untul la viteza medie pana e cremos si se umfla.Adaugi zaharul si bati inca 2-3 min.Adaugi ouale unul cate unul,bati 1 min,dupa fiecare,adaugi vanilia.Reduci viteza la mic,pui ciocolata topita.Cand ai incorporat-o adaugi ingredientele uscate alternand cu laptele batut,in 3 loturi,incepi si termini cu ingred. uscate,cureti marginile bolului,daca e nevoie.
4.Adaugi apa fiarta.Amesteci cu spatula ciocolata tocata.Imparti aluatul in 2 tavi,egal,nivelezi deasupra.
5.Dai la cuptor 25-30 min,schimbi locul tavilor la 1/2 timp de copt.Cand sunt coapte trebuie sa fie elastice la atingere,cutitul inserat in centru iese curat.Le pui pe gratar sarma sa se raceasca 5 min,treci cutitul pe margine,scoti din forma pe hartie.Intorci,lasi la temp. camerei,sa se raceasca.
6.Cat se racesc faci glazura-vezi reteta.
7.Cand sunt reci cu un cutit lung tai fiecare blat pe1/2.

8.Asezi pe o hartie copt 1 singura foaie si decupezi cercuri.Ies 3 cercuri dintr-un blat(sau 4 daca forma e mai mica).
9.Pe un cerc de blat pui un strat crema ,alt cerc.
10.Intinzi glazura recedeasupra si pe marginile fiecarei prajiturele.Dai la rece pana se intareste,pt ca,crema Bavareza trebuie sa stea la frigider.Garnisesti cum doresti.

Glazura ciocolata amaruie:

225 g ciocolata amaruie,fin tocata
1 cana smantana grasa
1/4 cana zahar
1/4 cana apa

Pui ciocolata in oala cu fund dublu.Aduci la fiert smantana, zaharul,apa,amesteci sa se dizolve zaharul.Iei de pe foc,torni deasupra ciocolatei,lasi 1 min,amesteci iute f. usor in cercuri mereu in crestere,pana ciocolata se topeste,glazura e omogena.Lasi glazura la temp. camerei pana se ingroasa,dar curge,cca 4 ore.

Reteta aici:

Bittersweet Belles
http://cookiebakerlynn.blogspot.com/search?q=Bittersweet+Belles

Niciun comentariu: