miercuri, 10 decembrie 2008

Brie coapta cu stafide



Ies 6 buc.

Ingrediente:

Pt Foitaj:

3 cani faina obisnuita
3/4 lingurita sare
1 1/2 Lingura unt,topit
1 cana apa rece
1 1/3 cana unt nesarat,rece

Umplutura:

1 cana stafide
4 Linguri coniac
1 lingurita coaja portocala
o Brie intreaga(cca 15-20 cm diametru)


Pt uns:

1 ou amestecat cu
2 Linguri apa


Asamblarea:

1.combini faina si sarea in bol.Adaugi 1 1/2 lingura unt topit,freci cu degetele sa se distribuie uniform.Torni apa si amesteci pana aluatul se aduna ca o mingie moale.
2.Pui 1 1/3 cana unt intre 2 foi de hartie pergament/plastic si treci cu sucitorul peste sa obtii un dreptunghi de 9/13 cm.Cand intinzi daca untul este prea moale(nu mai opune rezistenta),racesti cateva min in frigider.
3.Pe suprafata usor infainata,intinzi aluatul intr-un dreptunghi de 20/28 cm.Asezi untul intins(intre hartii)deasupra,in centru si pliezi aluatul sa acoperi untul ,astfel incat sa nu fie expus.Intinzi usor,sa formezi un dreptunghi lung(important:nu treci cu sucitorul peste marginile aluatului ca nu se va mai desface in foi).Pliezi aluatul in trei parti una peste alta.Infoliezi si racesti 1 ora.Intinzi din nou intr-un dreptunghi,cca 1 cm grosime.Pliezi marginile pana cand se intalnesc in mijloc si apoi le pliezi inca o data pe celelalte si se intalnesc in mijloc,ca o carte.Infoliezi si dai la rece.
4.Se repeta din nou procesul de pliere in trei si de mai multe ori pliezi ca o carte,refrigerezi pt o perioada de timp dupa fiecare intindere.
5.Pt Umplutura:lasi stafidele in 3 linguri coniac si coaja portocala pt 20 min.Intinzi aluatul intr-un cerc gros de 0,6 cm si presari in centru stafide.Se amesteca restul de 1 Lingura coniac cu miere si ungi branza.O asezi cu partea unsa peste stafide,si aduci aluatul peste ea sa o acoperi,ungi aluatul cu ou sa se lipeasca.Intorci aluatul umplut pe o hartie copt,il ungi cu ou.Poti folosi aluatul ramas pt a face o garnitura/model,o ungi si pe ea cu ou.Tai desupra aluatul si racesti pana servesti.
6.Preancalzesti la 218*C.Coci 50-60 min,pana aluatul creste si devine maro-auriu.
7.Lasi sa stea 20-30 min.Servesti calda.
8.Ies 6-8 portii.

Reteta aici:

Baked Brie with Brandied Raisins-Anna Olson

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=3827

Niciun comentariu: