luni, 8 decembrie 2008

Spuma de somon



226 g crema branza,moale
1 cana maioneza
2 plicuri gelatina simpla
1/4 cana apa calda
1 cutie supa crema de telina
3 tije telina,tocate
1 ceapa medie,tocata
226 g somon conserva

Pregatire:

Amesteci branza,maioneza,somonul,ceapa si telina.
Bati cu mixerul la vit. medie 3-4 min,amestecul de branza.Cu cat incorporezi mai mult aer,spuma va fi mai fina.
Intr-un bol mic dizolvi gelatina in apa calda,lasi deoparte.
Incalzesti amestecul de gelatina,il pui in supa.
Adaugi amestecul supa in amestecul de branza,mixezi bine.
Torni in forma si racesti cateva ore/peste noapte.
Scoti din forma,servesti cu biscuiti-crackers,cruditati,etc.

Nota:

Este util sa intinzi un pic de maioneza in forma,inainte de a pune spuma.Aceasta previne lipirea spumei de forma.Pt a scoate din forma,treci un cutit pe marginea formei,apoi pui intr-un vas cu apa calda pt cateva min.Daca nu o poti scoate intreaga,o scoti si o amesteci in bol si o numesti sos somon.

Reteta aici:

Spectacular Salmon Mousse

http://www.marxfoods.com/about/Salmon-Recipes

Niciun comentariu: