sâmbătă, 13 decembrie 2008

Bile de creveti




Ingrediente:

680 g creveti (30 mari),curatati
1/2 cana castane de apa,fin tocate(daca folosesti conserve,le oparesti 1 min in apa fiarta inainte sa le tai)
1 ou mare,usor batut
2 Linguri grasime proaspata de porc/slanina
1 Lingura otet orez

1 1/2 lingurita ghimbir ras fin
1 1/2 lingurita ceapa verde,fin tocata
3/4 lingurita sare
1 1/2 Lingura amidon porumb
20 felii paine pt sandwich,fara coaja,taiata cuburi de 0,6 cm,tinuta afara 3-12 ore sa se usuce
cca 8 cani ulei vegetal

Pregatire:


Pasezi fin crevetii in robot.Pui in bol ii amesteci cu castanele de apa,oul,slanina,otetul orez,ghimbirul,ceapa,sarea,amidonul.Bati amestecul viguros cu o lingura lemn,pana e bine amestecat si compact.Uzi mainile cu apa rece,iei o lingurita amestec si formezi bile,le pui pe un singur rand pe hartie cerata in tava.Le acoperi cu bucatelele de paine,apoi le aranjezi pe un singur rand pe alta hatrie.
Preancalzesti cuptorul la 218*C.
Incalzesti uleiul intr-o oala de 5 l,cufunzi un termometru si sa arate 190*C.Prajesti bilele in 4 loturi,le intorci la 1-1,5 min sau pana se auresc.(Intre loturi uleiul trebuie sa aiba 190*C)Le scoti cu spumiera pe hartie,sa se scurga.Cand toate bilele sunt prajite,le reancalsesti pe gratar pus peste o tava in mijlocul cuptorului pana sunt calde,cca 2 min.

Nota:
Bilele de creveti pot fi prajite cu 1 zi inainte,racite complet,apoi refrigerate,acoperite.Aduci la temp. camerei inainte sa le incalzesti.
Pot fi servite cu sos soia/vinegreta de cocos.

Reteta aici:

balls and cakes

http://www.babyrambutan.net/2007/11/05/balls-and-cakes/

Niciun comentariu: