luni, 22 decembrie 2008

Turta dulce/speculaas



550 g faina
400 g zahar brun(de trestie sau brun soft)
225 g unt
3 linguri scortisoara
70 g lapte
15 g bicarbonat sodiu

Pregatire:

Torni pe planseta faina,zahar,scortisoara,bicarbonatul.Pui in mijloc,untul moale si laptele,amesteci si formezi repede aluatul omogen,nelipicios(mai adaugi un pic de lapte/faina),imparti aluatul in doua,infoliezi,dai la rece cca 1 ora.Apoi presari faina,intinzi o bucata de aluat de cca 3-4 mm gros.Tai patrate,le pui in tava cu hartie copt,lasi un spatiu intre ele,pt ca se latesc putin(turta dulce din fotografie este din surplusul de aluat,pe care nu-l arunci,l-a presat direct cu mana in tava de cca 1/2 cm gros).Coci la 150*C,pana devin tari,lasi sa se raceasca pe gratar,pastrezi in cutie metal.

Reteta aici:

De speculaas van Cristiaan de Bakker

http://www.cavolettodibruxelles.it/2008/03/the-ultimate-speculoos

Niciun comentariu: