joi, 4 decembrie 2008

Crema/Pâté à bombe

Iese destul pt 3 retete de spuma.

Timp pregatire:15 min

Pregatire:

1.Dizolvi zaharul intr-o cratita mediu cu 120 ml apa fiarta.Cand e clar/se limpezeste,aduci la fiert si pui un termometru.
2.In acelasi timp,bati galbenusurile cu mixerul pana obtii o crema.Cand siropul de zahar ajunge la 120*C,il iei de pe foc.Pastrezi mixerul in functiune,si torni siropul in ploaie peste galbenusuri,bati la viteza mare 3-5 min,pana ai o spuma tare galbena.Lasi la racit,amesteci ocazional.Imparti in 3 parti.

Daca nu ai termometru!Este nevioe de 5-7 min pt ca siropul sa ajunga la 120*C.Cand lichidul e siropos face bule mari.Ai putea arunca o lingurita de sirop gros intr-un pahar cu apa rece de la gheata,daca se formeaza o minge moale e gata.

Pt diferite arome,adaugi 2 tije lemongras tocat,sau un pumn de busuioc proaspat/menta cana dizolvi zaharul.Scoti si arunci aromele,atunci cand ajunge la 120*C,continui reteta.

Reteta aici:

Pâté à bombe

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2458/pt--bombe?binderbox=showlogin#feedbackBox

Alta reteta completa:

Pregatirea similara cu cealalta.

Ies 200 g crema.

80 g galbenusuri
125 g zahar
50 g apa

1.Pui zaharul si apa la foc moderat intr-o tigaie cu fundul gros.
2.Cand siropul atinge temp. 100*C,incepi sa bati galbenusurile.
3.Cand siropul atinge temp 115*C,incepi sa torni peste galbenusuri.
4.Continui sa bati pana se raceste.

Reteta aici:
Pâte à bombe
http://dailydelicious.blogspot.com/2008/05/gteau-moka-patiserie-style-cofee-cream.html

Niciun comentariu: