vineri, 19 decembrie 2008

Napoleon cu zmeura



Ies 2 portii mari.

Ingrediente:

150 g aluat foitaj
25 g unt(topit)
3 Linguri zahar pudra auriu
100 g zmeura
zahar pudra(pt presarat)

Pt.Crema patiserie:

250 g lapte
50 g zahar
20 g amidon
1 ou
1 galbenus
1 lingurita extract vanilie

Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 200*C.
Tai foitajul in 6 bucati de 5/10 cm.Le asezi in tava cu hartie copt,unsa,le ungi cu untul topit si presari zahar din belsug,aceasta va da un gust usor caramelizat.Asezi o alta foaie de hartie unsa deasupra,apoi o tava pt ca foitajul sa ramana plat.Asezi in cuptorul preancalzit si coci 15 min,pana sunt maro-aurii.
In acelasi timp,faci crema patiserie:
Daca ai Thermomix,cantaresti toate ingred. in bol si coci 6 min la 90*C,viteza 2.Cand crema s-a stabilizat,dai la viteza 9,cateva secunde,lasi sa se raceasca.
Daca nu ai Thermomix,dizolvi amidonul in putin lapte.Incalzesti laptele si zaharul in bol, pe baie apa calda,pui vanilia,oul ,amidonul,bati continuu pana crema se stabilizeaza.Lasi sa se raceasca,inainte de montaj.
Cand esti gata sa servesti,intinzi cca 1 lingura plina crema pe fiecare foitaj,deasupra ei pui zmeura.Pui alt foitaj,repeti.Pregatesti si pe al doilea Napoleon la fel.Presari din belsug cu zahar pudra,inainte de servit.

Reteta aici:

Raspberry napoléon

http://thepassionatecook.typepad.com/thepassionatecook/2007/10/raspberry-napol.html#more

Niciun comentariu: