luni, 22 decembrie 2008

Frunze si flori din biscuiti cu frisca si capsuni



Ingrediente pt cca 12 flori si 12 frunze:

2 albuse mari
80 g faina 00
78 f zahar
90 g unt moale
1 plic vanilie


Pt decor si umplut:

Pandispan
frisca batuta vanilata
crema patiserie/vanilie
marmelada portocale
capsuni proaspete

Pregatire:

Amesteci cu telul toate ingredientele,pana obtii un amestec moale si cremos.Lasi la repaos 12 min,apoi cu ajutorul unui sablon intinzi in interiorul lui aluatul nu foarte subtire,pe hartie antiaderenta.
Pui in cuptor pt 5 min la 180-190*C,pana sunt putin aurii pe margini.
In acest timp pregatesti suportul pt a da forma corolei/florii folosesti un pahar/o cana mica,etc.Scoti cu paleta biscuitii si rapid ii asezi pe pahar sa ia forma de floare.Nu pregatesti mai mult de 2 flori odata,dupa cateva min le scoti din forma/pahar.
Acelasi amestec il pui in cornet din hartie de copt si desenezi frunza intai conturul apoi nervurile,le coci cca 3 min,la aceiasi temp.
Odata coapte le transferi rapid pe un sucitor,sa le dai forma ondulata.Nu pregatesti mai mult de 3 frunze odata,sa le poti lucra inainte sa se raceasca.
Amesteci frisca cu crema vanilie.Inmoi marmelada cu putina apa.Decupezi flori mici din pandispan.Umplii baza corolei/florii cu o lingurita de crema,asezi deasupra floarea de pandispan,o ungi cu marmelada diluata(rece),acoperi totul cu alta crema folosind cornetul cu varful in stea,decorezi cu felii de capsuni.


Reteta aici:

Corolle e foglie di biscotto con panna, pan di spagna e fragole

http://www.prezzemoloefinocchio.it/modules/wfsection/article.php?articleid=3394

Niciun comentariu: