marți, 16 decembrie 2008

Biscuiti cu ciocolata si fistic



Rasfata-te cu aceste delicioase bomboane cu fistic.

Ingrediente pt 15 buc:

1/2 cana zahar
2 galbenusuri mari,usor batute
85 g ciocolata demidulce,topita si rece
113 g fistic sarat(cca 1 cana),facut pasta in robot
1 albus mare
1/8 lingurita extract pur vanilie
1 praf sare
170 g ciocolata amaruie,rupta
1 Lingura margarina vegetala
Pt garnisit:fistic decojit,nesarat-optional


Pregatire;

1.Faci umplutura:Aduci la fiert apa si zaharul la foc mediu,amesteci sa se dizolve zaharul,lasi deoparte.
2.Pui galbenusurile in bolul mixerului pe baie apa.Bati pana galbenusurile se incalzesc cand le atingi,cca 2 min.Amesteci galbenusurile la vit. medie,torni siropul de zahar,maresti vit. la mare,mixezi pana amestecul este rece si pufos,cca 3 min.Reduci vit. la mediu,picuri ciocolata topita.Refrigerezi pana se intareste,cca 45 min.
3.Faci biscuiti:Pui pasta fistic si restul de zahar intr-un bol curat si cu mixerul la vit medie bati pana se omogenizeaza.Adaugi albusurile,vanilia,sarea.
4.Preancalzesti la 175*C.Transferi aluatul intr-o punga patiserie cu varful mic 0,6 cm rotund(Ateco #10). Formezi biscuiti rotunzi pe hartia de copt de 2,5 cm,lasi cca 1 cm intre ei.
5.Coci biscuitii pana se intaresc si se auresc pe margini,cca 10 min.Transferi hartia copt pe gratar sarma si lasi sa se raceasca complet.
6.Intinzi 1-1,5 lingurite umplutura ciocolata pe fiecare din jumatatile de biscuiti,asezi altul deasupra,congelezi 1 ora.
7.Faci glazura:Topesti ciocolata in oala cu fundul dublu/pe baie apa,amesteci ocazional.Iei de pe foc.Adaugi margarina,amesteci sa se combine.Lasi sa se raceasca pana e calduta.
8.Cu o furculita tii biscuitii deasupra castronului cu ciocolata,pui cu lingura pe fiecare lasi excesul sa picure la loc in castron.Le pui pe un raft de sarma sub care ai pus hartie copt.Decorezi cu fistic.Refrigerezi pana se intaresc,5 min.Biscuitii pot fi refrigerati intr-un singur strat in container pana la 3 zile.

Nota:

Galbenusurile din umplutura nu sunt complet gatite,nu trebuie consumate de femei gravide,sugari,copii mici,persoane in varsta sau persoane cu probleme de sanatate.

Reteta aici:

Chocolate Pistachio Cookies

http://www.marthastewart.com/recipe/chocolate-pistachio-cookies?backto=true

Niciun comentariu: