marți, 16 decembrie 2008

Bomboane Sarah



Ingrediente pt cca 60 buc:

Pt Umplutura:

170 g ciocolata demidulce,tocata
1/2 cana zahar
1/2 cana apa
4 albusuri mari,usor batute

Pt Biscuiti:

113 g pasta migdale
1/4 cana zahar
1 albus mare
1/8 lingurita extract migdale
1 praf sare

Pt Acoperit:
340 g ciocolata demidulce,rupta
2 Linguri margarina pura vegetala

Pregatire:

1.Faci umplutura:Intr-o oala cu fundul dublu/pe baie apa topesti ciocolata,amesteci pana se omogenizeaza.Iei de pe foc,lasi la racit.Combini zaharul si apa intr-o oala mica,fierbi la foc mic pana se limpezeste,cca 5 min,iei de pe foc.Pui albusurile in bolul mixerului,pe baie de apa la foc mic,le bati pana sunt calde la atingere,cca 2 min.Transferi bolul in suportul mixerului si cu viteza mediebati si adaugi siropul fierbinte.Maresti viteza la mare,continui sa bati pana e rece si spumoasa,cca 3 min.

2.Reduci vit. la mediu,si treptat picuri ciocolata racita,bati pana se umfla si se combina,daca e nevoie cureti marginile vasului.Refrigerezi pana se intareste si raceste,cca 45 min 1 ora.
3.Preancalzesti cuptorul la 175*C.Pui in tava hartie copt,lasi deoparte.
4.Faci biscuitii:In bolul mixerului,atasezi paletele,combini pasta de migdale si zaharul pana se omogenizeaza.Adaugi albusul,extractul migdale,un praf sare;bati sa se combine.Transferi intr-un pos/cornet cu varful de 0,6cm (Ateco # 11).Pui pe hartia de copt,lasi 1 cm intre biscuiti.
5.Coci pana se intaresc si se auresc pe margine,cca 12 min.Transferi biscuitii pe gratar sarma sa se raceasca complet.Biscuitii pot fi pastrati in container pana la 1 saptamana.
6.Pui umplutura in cornet cu varful de 0,6 cm (Ateco # 11) si acoperi fiecare biscuit.Transferi in congelator pana sunt f. tari.cca 1 ora.
7.Faci glazura: In oala cu fundul dublu,topesti ciocolata la foc mic,amesteci pana se omogenizeaza.Adaugi margarina.Racesti pana e calda.
8.Scoti biscuitii din congelator.Lucrezi repede,sa nu se topeasca umplutura,folosesti o furculita ca sa tii prajiturelele deasupra castronului cu ciocolata topita,pui cu lingura peste ele.Pui pe un gratar sarma sub care asezi o hartie copt.Refrigerezi si le poti pastra pana la 3 zile.

Reteta aici:

Sarah Bernhardt Cookies
http://www.marthastewart.com/recipe/sarah-bernhardt-cookies?rsc=also_try

Niciun comentariu: