marți, 16 decembrie 2008

Biscuiti pt Sarbatori



Ingrediente:

1 1/4 cana zahar pudra
1 cana+2 Linguri unt sarat
1 galbenus mare
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita Fiori di Sicilia=extract vanilie/ce aroma doresti
2 3/4 cana faina obisnuita/de paine

Glazura:

2 1/4 cani zahar pudra/zahar pt glazuri
2 Linguri sirop porumb,light
1 1/2 Linguri,sau mai mult 2 Linguri+1 lingurita lapte,destul cat sa o poti intinde
colorant alimentar-optional
1 cana zahra/zahar colorat pt decorat-optional


Pregatire:

1.Combini zaharul untul,galbenusul,sarea,aroma,bati sa se omogenizeze.
2.Adaugi faina,mixezi,amestecul va parea uscat la inceput,dar se leaga brusc.Daca nu,adaugi o lingura apa.
3.Imparti aluatul in 1/2,il aplatizezi pe fiecare,infoliezi.Refrigerezi 2 ore/peste noapte.
4.Scoti aluatul din frigider,lasi cca 20-30 min,pana e destul de moale sa-l poti intinde,dar sa fie rece.
5.Presari faina,intinzi o foaie 0,3 cm(3 mm)gros.
6.Decupezi forma dorita.
7.Le pui pe hatie copt neunsa,apropiate.
8.Coci in cuptor preancalzit 14 min,la 175*C.
9.Scoti din cuptor,le lasi in tava sa se raceasca.Daca folosesti hartie o poti ridica,pt a putea continua coacerea altora.
10.Repeti cu restul aluatului.
11.Cand sunt complet rece,glazurezi.
12.Glazura:combini zaharul,laptele,siropul porumb,faci o glazura moale sa o poti intinde,adaugi lapte daca e nevoie.
13.Colorezi glazura daca doresti.
14.Cu un cutit intinzi glazura.Presari decoratiuni din zahar/ce vrei.Lasi sa se intareasca glazura inainte sa le depozitezi.


Reteta aici:

Holiday Butter Cookies

http://www.kingarthurflour.com/shop/RecipeDisplay?RID=230

Niciun comentariu: