vineri, 19 decembrie 2008

Smochine si pere invelite in bacon



Ingrediente:

4 pere mici,curatate,injumatatite,scos cotorul
4 smochine coapte,injumatatite
200 ml vin alb
suc de la 1/2 limeta
50 g zahar
2 Linguri mustar de smochine/Dijon/ce ai
8 felii bacon
2 Linguri ulei masline
1 Lingura sirop artar
1 Lingura rozmarin uscat
sare si piper crapat,proaspat

Pregatire:

Torni vinul,sucul lamaie si zaharul intr-o oala mare.Pui 1/2 de pere sa se inmoaie.Iei de pe foc si lasi sa se raceasca in lichid.
Preancalzesti cuptorul la 200*C.Ungi fiecare 1/2 smochina cu un strat subtire mustar,acoperi cu 1/2 para si le infasori in bacon,pui in tava.
Presari ulei masline,sirop artar,presari sare,piper,rozmarin uscat.
Dai la cuptor 15-20 min.Servesti cu Brie.


Reteta aici:

Sensational Side-Fig and Pear Wraps

http://whatsforlunchhoney.blogspot.com/2008/10/sensational-side-fig-and-pear-wraps.html

Niciun comentariu: