sâmbătă, 6 decembrie 2008

Tort ciocolata,zmeura,ghimbir





(pt 1 tort de 18-20 cm,sau 3 buc de 8cm)

Nota:
Pt 6 torturi mici,dublezi pur si simplu toate cantitatile din reteta.

Pt.Blatul ciocolata:

75 g ciocolata neagra,64%cacao
1 Lingura cacao neandulcit
3 oua mari
42 g zahar
1 lingurita amidon


Pt.Spuma ciocolata cu ghimbir:

50 g ciocolata neagra,64% cacao
1/4 cana(minus 2 lingurite)lapte
1 foaie gelatina
1 lingurita ghimbir ras fin
2 Linguri zahar pudra
1/2 cana (minus 1 Lingura)smantana grasa,rece


Decor si fructe:

zmeura proaspata
ciocolata neagra,70% cacao
cacao neandulcit pt presarat

Sosul zmeura:

Amesteci 150 g zmeura proaspata/congelata cu 2 lingurite suc lamaie si 42 g zahar pudra.Pui intr-o sita fina si scoti semintele.

Pregatire:

Pt a face blatul de ciocolata,incepi prin a topi ciocolata pe baie apa.
Separi albusurile de galbenusuri.
Bati galbenusurile cu zaharul pana se albesc,apoi adaugi cacaoa si amidonul.Amesteci bine inainte sa adaugi ciocolata topita.
Bati albusurile tare cu un praf sare si adaugi delicat in aluatul de ciocolata.
Torni in forma acoperita cu hartie pergament si coci in cuptorul preancalzit la 175*C,15 min.Cand e copt,lasi sa se raceasca pe gratar.
Iei un inel(forma) si tai blatul in rondele,care servesc ca baza tortului.
Captusesti inelul cu fasii acetofan/plastic gros.Le asezi pe o tava si pui o rondea de blat in fiecare forma.
Aranjezi zmeura proaspata deasupre,cu varful in sus.
Pt. a face spuma de ciocolata cu ghimbir,incepi cu laptele,il incalzesti cu ghimbirul ras.Adaugi zaharul pudra si amesteci bine.Pastrezi cald.
Inmoi gelatina in apa rece pt. cateva min,storci excesul de apa.Adaugi in lapte si amesteci sa se dizolve.
Topesti ciocolata pe baie apa.
Torni laptele fierbinte peste ciocolata,in 2-3 loturi,amesteci bine dupa fiecare.
Bati smantana de frisca rece pana sta tare.O incoprorezi delicat in amestecul de ciocolata.
Torni aceasta spuma peste zmeura,in fiecare forma.Asezi in frigider 1-2 ore/pana spuma se stabilizeaza.
Cand esti gata de servit,scoti inelele cu grija,apoi benzile de tort.Decorezi cu zmeura proaspata si carlionti de ciocolata.Cerni cacao deasupra si servesti cu sos zmeura.

Nota:

Prajiturile pot fi pregatite cu o zi inainte.

Reteta aici:

Dark Chocolate, Raspberry Cake and its Chocolate-Ginger Mousse

http://www.latartinegourmande.com/2007/01/19/falling-for-chocolate-once-more-faiblesse-pour-le-chocolat-encore-une-fois/

Niciun comentariu: