vineri, 5 decembrie 2008

Cotlete porc corsicane



Ingrediente:

1/8 cana sare naturala
1 1/2 Lingura zahar
1/2 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita boabe ienupar,sdrobite
1/4 lingurita coriandru macinat
1/4 lingurita piper negru spart
1/8 lingurita salvie uscata
1 frunza dafin,rupta
2 cotlete porc
3/4 Lingura ulei masline
piper proaspat macinat
1/2 cana supa pui
1 Lingura vermut
1/2 cana sos tomate
1/8 cana suc portocala
1/2 lingurita usturoi,tocat
2 lingurite busuioc proaspat fin tocat

Pregatire:

Intr-un bol mare,combini sarea,zaharul si 1/2 cana apa fierbinte;amesteci sa se dizolve.Adaugi 2 cani apa rece,cimbrul,ienuparul,coriandrul,piperul,salvia si dafinul.Pui carnea in saramura,acoperi si refrigerezi 24-48 ore.
Scurgi cotletele.Cureti orice condiment de pe carne si arunci.Usuci carnea cu un prosop hartie.
Incalzesti uleiul intr-o tigaie mare antiaderenta,adaugi cotletul si-l prajesti la foc mare,il intorci o data,pana se rumeneste cca 3 min pe fiecare parte.Transferi pe platou si presari piper macinat.
Scurgi orice grasime din tigaie.Pui supa de pui si vermutul si aduci la fiert,cureti ce s-a prins pe fundul tigaii.Fierbi pana lichidul se reduce la 1/2,cca 3 min.Adaugi sosul rosii,sucul portocala si usturoiul si fierbi la foc mic 5 min.
Repui carnea in tigaie,o intorci sa se acopere cu sos,aduci la fiert.Acoperi bine,reduci focul la mic,si fierbi pana carnea este pe deplin gatita cca 10 min.Transferi cotletele pe platou,acoperi si le tii calde.
Fierbi restul de sos,la foc mare pana lichidul se reduce la cca 1 cana.Amesteci in el busuiocul si-l torni peste cotlete.

Reteta aici:

Corsican Brined Pork Chops
http://www.of2minds.org/spice/archives/cat_recipes.html

Niciun comentariu: