joi, 4 decembrie 2008

Tortulete cu spuma fistic si ciocolata



Aluatul cu Ciocolata:

6 oua intregi
180 g zahar
80 g amidon
80 g faina
20 g cacao
20 g unt.topit si racit


In bol cu mixerul bati ouale cu zaharul.Asezi bolul pe baie apa,continui sa bati pana zaharul se dizolva,ouale sunt fierbinti,cand le atingi.Iei de pe baia apa,bati la viteza mare pana ouale se tripleaza in volum si cand ridici formeaza o banda groasa.
Cerni amidonul,faina,cacaoa,impreuna intr-un bol.Pui amestecul cernut peste oua in 3 loturi,amesteci delicat de fiecare data,pt a evita sa se lase.In final adaugi untul topit,amesteci sa nu se lase la fundul bolului.
Imparti aluatul in doua tavi ,il intinzi pe hartie pergament in tava.Coci pt 10 min,la 190*C.Scoti din cuptor,lasi la racit.Poate fi infasurat in plastic si congelat.

Siropul cu Kirsch:

100 g apa
100 g zahar
2 Linguri Kirsch-lichior cirese

Aduci la fiert zaharul,apa,iei de pe foc,amesteci sa se dizolve zaharul,lasi sa se raceasca si adaugi lichiorul.

Spuma de fistic:

55 g Pâté à bombe-vezi reteta
3 g foi gelatina
85 g piure fistic
225 ml smantana frisca grasa,batuta sa stea tare

Amesteci Pâté à bombe impreuna cu fisticul.Inmoi gelatina in apa rece,de la gheata.Topesti gelatina la microunde,cca 7 secunde cu putina smantana de frisca.Amesteci si cand e bine amestecata o pui in restul de frisca.Amesteci frisca cu Pâté à bombe.

Spuma de ciocolata neagra:

55 g Pâté à bombe
85 g ciocolata 70%
225 g smantana de frisca grasa,batuta sa stea tare

Adaugi 1/3 din smantana in ciocolata topita,amesteci iute.Adaugi Pâté à bombe si amesteci.In cazul in care spuma e un pic moale(curge),o pui in frigider sa se intareasca un pic(iese mai usor din cornet,cand decorezi).

Imbraci formele cu un inel din hartie ce acetat/acetofan si le pui in tava.Masori circumferinta inelului formei si tai prajitura in consecinta.Asezi o banda de aluat cu ciocolata in jurul inelului,in interior,pe discul de aluat decupat(il pui primul).Il saturezi cu sirop,aluatul.In interior pui spuma de fistic,desupra pui un alt disc de aluat cu ciocolata,il insiropezi si pe acesta.Dai la frigider pana spuma fistic se stabilizeaza.
Pui spuma de ciocolata in cornet cu varful in stea.Faci o rozeta in partea de sus a tortuletelor.Dai la congelator peste noapte.Pt a avea aspect de catifea,pulverizezi cu un spray cu ciocolata,cat sunt inghetate.

Reteta aici:

Chocolate and Pistachio Mousse Cakes

http://cannelle-vanille.blogspot.com/2008/10/chocolate-and-pistachio-mousse-cakes.html

Sirop/ Pâté à bombe
http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/12/pt-bombe.html

Niciun comentariu: