duminică, 12 octombrie 2008

Trufe cu cirese in ciocolata






Ingrediente:

12 cirese uscate,inmuiate si scurse

Ganache de ciocolata alba:

40 g ciocolata alba,tocata
15 ml smantana(dulce)


Ganache de ciocolata neagra:

150 g ciocolata neagra,tocata
60 ml smantana(dulce)

Pt decor:

pudra rosie/glitter comestibila
pudra aurie/glitter comestibile

Pregatire:

Pt.Ganache alb:

Pui ciocolata si smantana la foc mic,amesteci pana se topeste ciocolata,rastorni in bol si pui la rece sa se intareasca.


Pt.Ganache negru:

Procedezi la fel ca la cea alba.


Umplii ciresele:
Pui glazura alba in cornet si umplii interiorul cireselor(in loc de sambure).Pastrezi in frigider pana treci la etapa urmatoare.
Trebuie ca ganache-ul negru sa se intareasca.Este bine sa folosesti manusi,pt ca ciocolata este destul de sensibila la caldura.
Iei cu lingura din ciocolata si rulezi intre palme sa obtii un cerc,pui in mijloc cireasa,rulezi sa obtii o bila,le aliniezi pe o tava,continui cu celelalte,le dai la frigider sa se intareasca putin.

Decorezi trufele:

Iei trufa si o treci prin decorul rosu,apoi prin cel auriu,cand termini le pui in frigider pana servesti.

Taiate pe 1/2 ar trebui sa ai 3 straturi distincte:crusta de ciocolata neagra,ciresele si in mijloc ciocolata alba.

Reteta aici:

Cherry Chocolate Truffles

http://cookalmostanything.blogspot.com/2006_11_01_archive.html

Niciun comentariu: