duminică, 12 octombrie 2008

Porc cu verdeturi asiatice si piure dovleac





Ingrediente pt 4 portii:

800 g dovleac(placintar)
3 lingurite miere
2 Linguri ulei masline
3 Linguri mustar cu bobite
500 g porc
sare
piper
1/4 cana smantana degresata/light
30 g unt
1 praz
2 legaturi verdeturi asiatice
1/2 cana smantana degresata(pt piure)


Preancalzesti cuptorul la 200*C.Ungi o tava cu ulei masline.
Tai 800 g dovleac(placintar),cuburi de 3 cm,asezi in tava si presari 3 lingurite miere si 2 Linguri ulei masline,dai la cuptor 45 min,pana se auresc.
In acelasi timp combini 3 linguri mustar si 500 g carne porc taiata fasii,asezonezi cu sare si piper.Prajesti in tigaie la foc mediu,3-4 min.Adaugi 1/4 cana smantana,reduci focul la mic lasi 2-3 min,pana se ingroasa si carnea e gatita.Iei de pe foc.
Intr-o tigaie pui 30 g unt la foc mediu-mare.Adaugi 1 praz(fara partea verde) taiat panglici,il sotezi 3-4 min,adaugi 2 legaturi verdeturi asiatice,le lasi doar pana se vestejesc.
Cand dovleacul s-a facut il pasezi,adaugi 1/2 cana smantana,sare si piper.
Servesti carnea pe un pat de praz pus pe piure dovleac .

Reteta aici:

Mustard Pork w/ Honey Pumpkin Mash

http://shouldyoueatthat.blogspot.com/

verdeturi asiatice:

varza chinezeasca[Pak Choi (Brassica rapa chinensis)],
mizuna, rapita/mustard( Brassica nigra), Tatsoi (Brassica narinosa sau Brassica rapa var. rosularis)/spinach mustard, spoon mustard, sau rosette bok choy, si varza de furajera/kale.

Niciun comentariu: