luni, 6 octombrie 2008

Galuste cu caise/prune



Aceaasta reteta vine din centrul Europei.Faceti acest desert vara cand se coc caisele si-l serviti alaturi de un pahar de Riesling.


ingrediente:

10-16 caise coapte,in functie de marimea lor
2 oua,bine batute
2 cani/453 g branza ricotta/dulce
1 cana gris(Cream of Wheat, farina)
1/2 cana faina
un praf sare
1/2 cana pana la 1 cana pesmet
4-6 Linguri unt
zahar pudra pt presarat


Pregatire:

1.Intr-un castron amesteci ouale,branza,grisul,faina si sarea,sa obtii un aluat tare,lasi 1/2 ora sa stea.
2.Pui o oala mare cu apa la fiert.Iei o bucata de aluat si infasori caisa,repeti,cand termini le fierbi in apa,pana se ridica deasupra le treci prin pesmet.
3.Intr-o oala mare,inmoi untul,pana face spuma,pui galustile si le lasi pana sunt maro aurii,le scoti le treci din nou prin pesmet,servesti calde cu 1 lingura de zahar pudra pe fiecare galusca.


Reteta aici:


Apricot Dumplings
http://www.culinate.com/recipes/collections/Culinate+Kitchen/Desserts/Apricot+Dumplings

Niciun comentariu: