joi, 2 octombrie 2008

Coacaze zaharate/confiate

Se aleg ciorchini proaspeti ,bine copti,se spala si se se scurg bine.Se pregateste un sirop 1/1 (1 cana zahar si 1 cana apa),se introduc ciorchinii in siropul fierbinte,se lasa 10 min,se scot,se zvanta,se trec prin zahar tos,se pun la uscat in cuptorul slab incalzit la 30-35*C,nu mai mult.Se pun in borcane cu celofan se tin in loc rece si uscat.Siropul scurs il poti folosi la alte fructe.

La fel se pot zaharisi si prune,pere,coji portocale/lamai,coji pepene,visine,struguri,etc,orice vrei.

Fructele zaharate se pot pregati si fara sa fie uscate.Cand sunt gata(pana la punctul de a fi trecute prin zahar),se pun in borcane,siropul se pune pe foc si se adauga o lingura de glucoza,se fierbe pana se leaga bine.Se face proba:se strange o picatura intre degete si se simte cleios(siropul),se toarna in borcan sa acopere fructele.

Niciun comentariu: