miercuri, 16 martie 2011
Pui cu sos cremos de porumb
Ingrediente:
250 gr piept pui
2 stiuleti porumb
1-2 tulpini ceapa verde/praz
3 felii subtiri ghimbir
2 catei usturoi,tocati
3 linguri ulei
Condimente A
1 albus
1 lingura amidon porumb
1 lingurita sos soia
½ lingurita vin chinezesc pt gatit-optional
Condimente B
1 ½ cana apa
1 ½ lingura amidon porumb
¾ lingurita sos soia
½ lingurita sare
1 praf piper alb
Pregatirea:
1.Tai pieptul de pui felii de 0,5/5 cm.Le marinezi cu condimentele A,30 min.
2.Speli stiuletii porumb,scoti cu un cutit un rand de boabe.
3.Speli ceapa verde,tai 0,6/1 cm.
Metoda:
1.Incalzesti o tigaie la foc mediu ,pui uleiul,apoi feliile de pui,le rumenesti putin pe ambele fete,le scoti,lasi uleiul in tigaie.
2.Prajesti ghimbirul,usturoiul,pui amidonul,prajesti cateva secunde.
3.Adaugi condimentele B,aduci la fiert.
4.Cand incepe sa se ingroasa,nu trebuie sa fie prea gros daca s-a intamplat pui apa si sos soia.Pui feliile de carne prajita.Amesteci bine.
5.Asezi pe farfurie si decorezi cu ceapa verde/praz taiat ,care imbunatateste gustul mancarii,servesti.
Poti folosi si stiuleti congelati,dar cei proaspeti au gust mai bun.
Reteta:
Creamy Corny Chicken
http://mamachinesecooking.com/recipes/viewtopic.php?t=52
Etichete:
amidon,
ceapa verde,
Condimente,
ghimbir,
Mancare,
Martie 2011,
porumb,
praz,
Pui,
sos soia,
usturoi,
vin
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu