Ingrediente:
1 kg grau boabe
250 gr zahar
150 gr miere
100 gr pesmet alb
500 gr miez nuca
50 ml coniac
1 plic vanilie
40 gr coaja lamaie rasa
200 gr bomboane(drajeuri)
100 gr zahar pudra
sare
MDP:
Graul se inmoaie in apa,se bate in piua de lemn,se lasa sa se usuce,se separa de pleava.Se pune graul la fiert in apa cu putina sare,la foc potrivit,avand grija ca intre plita si oala sa se puna un strat subtire de nisip,pt a evita afumarea graului.In timpul fierberii se amesteca graul sa nu se prinda de fund.Dupa ce graul a fiert,se lasa sa se raceasca si se adauga zaharul,mierea topita,nucile macinate,coniacul,pesmetul,vanilia,coaja lamaie.Se aranjeaza pe o tava se cerne deasupra zaharul si se orneaza cu bomboane colorate.
Reteta:
Almanahul gospodinei
vineri, 4 martie 2011
Coliva moldoveneasca
Etichete:
alcool,
bomboane,
Cartile mele de bucate,
coliva,
Condimente,
Desert,
grau,
lamaie,
Martie 2011,
miere,
nuci,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu