joi, 10 martie 2011

Galuste cu branza cu sos de rosii

INGREDIENTE:

2 1/2 dl apa
60 g unt/untura
150 g faina
4 oua
2 linguri branza rasa/cascaval/telemea
sare
piper

sos de rosii(preparat din rosii proaspete/bulion,aromat cu o frunza de telina)
alte 2 linguri branza pt presarat galustele

MDP:

Se pun in cratita pe foc:apa,untul/untura,1 varf cutit sare.Cand dau in clocot se adauga toata faina deodata,se amesteca bine pana se desprinde aluatul de pe cratita.Se da la o parte,se mai amesteca putin si cand s-a racorit se adauga pe rand ouale.Compozitia nu trebuie sa fie prea moale,se pipereaza si se adauga branza rasa.Se pune la fiert un vas cu apa si putina sare.Cand da in clocot se ia cate o lingura de aluat si i se da drumul in apa.Cand apa isi reia clocotul se face focul mic si se lasa galustile sa fiarba 15-20 min.
Intre timp se face sosul.Se scot galustile cu spumiera,se pun in forma termorezistenta,se toarna sosul,se presara branza rasa,se da la cuptor preancalzit,la foc potrivit 20-30 min.

Niciun comentariu: