joi, 17 martie 2011

Prajitura Ica

Ingrediente:

Foi:

500 gr faina
150 gr untura
150 gr zahar
3 galbenusuri
1 lingurita bicarbonat
putin lapte

Crema:

1 foaie gelatina
1 pahar lapte
2 linguri cacao
2 linguri marmelada caise
150 gr zahar pudra
100 gr unt
rom

Glazura:

3 albusuri
150 gr zahar

ciocolata-decor

MDP:

Foi:

Freci untura cu zaharul,apoi adaugi pe rand galbenusurile,bicarbonatul stins cu putin lapte,faina,sarea.Coci 3 foi pe dosul tavii.

Crema:

Oparesti foaia de gelatina cu putin lapte indulcit,adaugi:cacao,marmelada,zaharul,untul,romul.

Glazura:

Bati albusurile cu 150 gr zahar iar cand sunt aproape gata se pun pe abur.Se intinde glazura peste prajitura cu cutitul,se rade deasupra ciocolata.Se taie a doua zi.

Niciun comentariu: