Ingrediente:
1 lingura rasa amoniac
10 linguri suc de rosii
10 linguri zahar
10 linguri ulei
zeama de la 1/2 lamaie
cca 800 g faina
Crema:
800 g rahat
2 lamai
250 g unt
MDP:
Se dizolva amoniacul in sucul de rosii,se adauga zaharul,uleiul,zeama lamaie ,se amesteca bine si se incorporeaza faina.Rezulta o coca potrivit de moale.Se framanta putin sa se omogenizeze.
Aluatul se imparte in 3 parti egale,se intinde cu mana si se pune pe o tava f bine unsa,se coace la foc potrivit in cuptor preancalzit.
Pt crema :se tece prin masina rahatul si lamaile fara coaja si samburi.Se amesteca cu untul frecat spuma,se pune intre foi.
joi, 10 martie 2011
Prajitura cu crema
Etichete:
amoniac,
Condimente,
Desert,
lamaie,
Martie 2011,
Prajitura,
rahat,
rosii,
Taieturi culinare din ziare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu