miercuri, 4 februarie 2009

Frunze sfecla umplute cu orez cu lamaie




Ingrediente:

8 frunze mari sfecla/ Swiss chard,spalate bine si tulpinile din partea de jos taiate
1 cana orez arborio
1 galbenus mare
1/2 cana parmezan ras
1/2 lingurita coaja lamaie
sucul de la 1/2 lamaie
3 Linguri unt nesarat
16 frunze salvie

Pregatire:

Oparesti 2 min frunzele in apa cu sare,le scoti pe un prosop,le intinzi la uscat pe prosoape hartie sa se raceasca complet.
Fierbi orezul in apa in care ai oparit sfecla,cca 15 min.Bati galbenusul cu branza,coaja lamaie si sucul lamaie,in bol.
Cand orezul este facut,il scurgi,il repui in oala,il amesteci bine cu amestecul de ou,adaugi 1 lingura unt,acoperi oala,lasi deoparte 1 min.Amesteci ,lasi sa se raceasca 10 min.
Pui o cantitate mica de amestec pe partea mai mare a frunzei,rulezi(ca la sarmale).
Incalzesti restul de 2 linguri unt in tigaie mare,la foc mediu,adaugi frunzele salvie si le sotezi pana se rumenesc.Le scoti,lasi deoparte.Adaugi in tigaie rulourile de sfecla,cu lipitura in jos,le lasi pana sunt usor rumenite,le intorci o singura data,dureaza cca 4 min.Le scoti pe platou si le decorezi cu frunzele de salvie.Le poti servi cate 2 ca un fel de mancare sau 4 ca garnitura.

Reteta aici:

Chard Leaves Stuffed with Lemon Rice

http://artichokeheart.wordpress.com/2008/07/11/cooking-from-the-csa-swiss-chard/

Niciun comentariu: