miercuri, 26 ianuarie 2011
Placinta cu carne
Ingrediente 4 portii:
Aluat:
300 g faina
50 ml ulei
1 praf copt
50 ml apa
1 praf chimen macinat
1 praf sare
Umplutura:
500 gr carne tocata
50 gr nuca macinata
2 oua
100 gr ciuperci
2 cepe
2 linguri ulei
2 frunze varza rosie
MDP:
1.Se amesteca faina cernuta cu praful copt,ulei,sare,chimen,apa,se formeaza un aluat omogen si elastic.Lasi 30 min. la rece.
2.In uleiul bine incins calesti ceapa,pui apoi varza tocata mic si carnea tocata.Continui sa calesti pana scade complet lichidul.Cand tocatura e rece se amesteca cu 1 ou batut usor,nuca,verdeata tocata,sare,piper dupa gust.
3.Se intind 2 foi.Una se pune in forma unsa si tapetata cu faina,se pune umplutura,se acopera cu a 2 a foaie,se inteapa cu furculita in mai multe locuri.Se unge cu oul ramas batut cu 1 lingura apa,se coace cca 40 min,la foc portivit.Servesti calda/rece.
Click nr 45/2010
Etichete:
aluaturi,
Aperitiv,
chimen,
ciuperci,
Condimente,
Ianuarie 2011,
nuci,
Porc,
sarbatori,
Taieturi culinare din ziare,
varza
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu