sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Cozonaci moldovenesti

Ingrediente:

Aluat:

100 g unt
2 oua
1 cub drojdie
100 g zahar(150-200 g dupa gustul meu)
200 ml lapte
600 g faina(intra cam 670g)
1 praf sare

Umplutura:

600 g nuca macinata
4 linguri cacao
3 linguri lapte praf
5 linguri zahar
150 ml apa calduta

MDP:

Se pune untul la topit in cratita,se ia de pe foc,se pune laptele,zaharul,se amesteca bine.Separat se omogenizeaza: drojdia cu ouale,praful de sare.Peste drojdie se pune amestecul de lapte,se amesteca,se incorporeaza faina si se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de mana.Se acopera cu servet se lasa la crescut,cca 1 ora.
Umplutura:se amesteca ingredientele cu 150 ml apa calduta.
Cand aluatul a crescut,se imparte in 4.Din fiecare parte se intind foi subtiri,egale intre ele.Pe fiecare foaie se asaza un strat uniform de umplutura,se ruleaza subtire.Se impletesc cate 2 rulouri prin rasucire.Se obtin 2 cozonaci spiralati.Se asaza in tavile unse cu ulei,se lasa 1 ora la crescut,se ung cu ou batut se coc in cuptor preancalzit la foc potrivit.


Reteta:Libertatea

Niciun comentariu: