marți, 18 ianuarie 2011

Prajitura in straturi




Ingrediente 12 portii:

Blat:

6 oua
6 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri cacao

Pt crema ciocolata:

300 ml frisca lichida
100 g ciocolata neagra
3 biscuiti simpli
2 linguri zahar
1 esenta rom

Pt crema alba:

200 g smantana
4 linguri zahar pudra
50 g fistic neprajit
1 esenta vanilie

Pt sirop:

500 ml apa
250 g zahar
1 esenta vanilie


Pt decor:

100 g ciocolata neagra

MDP:

1.Se bat albusurile spuma tare cu 3 linguri zahar.Se pun galbenusurile treptat,se incorporeaza prin rasturnare de jos in sus 3 linguri faina.Se intinde in tava unsa si tapetata,se coaca 15-20 min.Din ingredientele ramasese prepara un blat cu cacao,procedand la fel ca la cel alb.Dupa ce se coc,se lasa sa se raceasca.

2.Crema de ciocolata se face cu o seara inainte.Se infierbanta frisca lichida cu zahar,apoi se adauga ciocolata neagra rasa,se amesteca repede,se ia de pe foc.Se adauga esenta de rom,se lasa la recit,apoi la frigider pana a 2 a zi.

3.Pt crema alba,se amesteca cu lingura de lemn smantana cu zaharul pudra,esenta vanilie si fisticul macinat.Crema de ciocolata se mixeaza si se adauga biscuitii macinati.

4.Se asaza pe un platou:blatul cu cacao,se insiropeazacu un sirop preparat din:apa,zahar,es. vanilie.Se intinde crema de ciocolata,se pune blatul alb insiropat,se intinde crema de smantana si se glazureaza prajitura cu ciocolata topita cu 4 linguri apa.

Reteta: Click pt femei nr.48/2010

Niciun comentariu: