sâmbătă, 22 ianuarie 2011
Terina cu telina
Ingrediente 6 portii:
3 cartofi mari albi
1 telina mare
200 g telemea oi
4 oua+ 1 pt uns terina
1 lingura faina
2 linguri ulei
cimbru
busuioc
salvie
sare
piper
MDP:
1.Se fierb cartofii in coaja cu sare,se taie felii.Telina se taie cuburi,se fierbe in apa putin sarata,se scurge,se paseaza.Pireul se amesteca cu branza rasa,faina,4 oua si condimente dupa gust.
2.Se unge o tava de cozonac cu ulei,se tapeteaza cu faina,se asaza feliile de cartofi intercalate cu pireul de telina si branza pana se termina toate ingredientele.Se unge deasupra cu oul ramas,se da la cuptorul bine incins,cca 40-50 min,la foc potrivit.
3.Se scoate din tava dupe ce se racestye,se taie felii se garniseste cu crengute busuioc si marar verde.
Femeia de azi nr 40/2010
Etichete:
Aperitiv,
branza,
busuioc,
cartofi,
cimbru,
Condimente,
Ianuarie 2011,
Oua,
salvie,
Taieturi culinare din ziare,
telina
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu