miercuri, 26 ianuarie 2011

Tocana frantuzeasca de vita





Ingrediente:

4 rasoale vita,cu/fara os,tai bucati mari
1 ½ ceapa rosie,feliata mare
3-4 linguri ulei masline
10 rosii roma/prunisoare,decojite,fara seminte,cubulete/2 cutii rosii cuburi
6-7 morcovi,feliati rondele
1 ½ -2 cani vin rosu
1 lingura ierburi Provance/amestec de:cimbru uscat,maghiran,salvie,rozmarin,busuioc,etc
1 lingura seminte anason intreg
Sare
Piper

Pt servit:paste

MDP:
1.Incalzesti uleiul masline in tigaie mare,rumenesti bucatile carne pe fiecare parte.
2.Iei de pe foc carnea,o pui deoparte.
3.Adaugi ceapa,gatesti pana se caramelizeaza.
4.Adaugi carnea rumenita in tigaia cu ceapa.
5.Pui:rosiile,morcovii,vinul,ierburile,anasonul,sare,piper.
6.Fierbi la foc mic 2-3 ore sau pana carnea este f frageda,iar sosul s-a ingrosat.
7.Servesti cu paste calde.

Reteta:
Bernard’s daube or French beef stew
http://laylita.com/recipes/2009/01/27/beef-daube-or-french-beef-stew/

Niciun comentariu: