luni, 24 ianuarie 2011

Chec cu rubarba si condimente



Ingrediente 9 portii:

225 g unt moale nesarat
¾ cana sirop auriu
3 oua
225 g- 1 ½ cana faina
2 lingurite praf copt
2 lingurite ghimbir
2 lingurite scortisoara
1 lingurita cuisoare

Pt compotul rubarba:

2 tulpini rubarba
55 g - ¼ cana zahar pudra

MDP:

Pt compotul/gemul rubarba:
Combini zaharul,rubarba si 1 lingura apa in cratita,aduci la fiert,reduci focul la mic,acoperi si gatesti 2 min,pana se inmoaie,apoi gatesti neacoperit 8 min/pana lichidul se reduce si rubarba e moale.Racesti.
Freci cu mixerul untul crema cu siropul pana se albeste,apoi adaugi ouale,cate unul pe rand,bati bine dupa fiecare,pana se incorporeaza.
Cerni faina cu praful copt si condimentele,sa se combine,pu peste unt si torni intr-o forma mica,unsa fin de 2/3 cana/22cm iar deasupra pui 2 lingurite compot rubarba in centru.Coci la 180 C,12-15 min,apoi racesti usor ,rastorni pe gratar sarma la racit.Se poate pastra in vas etans pana la 3 zile.

Reteta:


Baby spice and rhubarb butter cakes
http://www.gourmettraveller.com.au/baby_spice_and_rhubarb_butter_cakes.htm?rcid=1370&mode=rcid

Niciun comentariu: