miercuri, 26 ianuarie 2011

Vinete picante





Ingrediente:

3 vinete mici si subtiri
2 ardei iuti
1 lingurita ghimbir macinat
2 linguri apa calda
2 catei usturoi
150 ml sos soia
sare
piper

MDP:

Vinetele se taie in 2 pe lung,se lasa in apa cu sare,sa nu se inegreasca si sa iasa amareala.Se scurg bine,se frig pe gratar.
Sos:
Usturoiul zdrobit frecat cu putina sare,ardeiul iute tocat marunt,ghimbir si torni apa calda.Omogenizezi torni sosul soia,condimentezi cu piper.Asezi vinetele pe platou,torni sosul picant peste ele.Consumi ca atare,cu o felie lamaie/garnitura orez fiert.

Nota ;

vinetele pe gratar nu mi-au placut!Au gust de crud.Le-am prajit apoi in putin ulei si au mai mers.Sosul este oribil! Exagerat de multa soia,poti sa omori un regiment!Chiar daca folosesti unul mai putin sarat tot e prea concentrat.

Reteta:

Click

Niciun comentariu: