miercuri, 26 ianuarie 2011
Vinete picante
Ingrediente:
3 vinete mici si subtiri
2 ardei iuti
1 lingurita ghimbir macinat
2 linguri apa calda
2 catei usturoi
150 ml sos soia
sare
piper
MDP:
Vinetele se taie in 2 pe lung,se lasa in apa cu sare,sa nu se inegreasca si sa iasa amareala.Se scurg bine,se frig pe gratar.
Sos:
Usturoiul zdrobit frecat cu putina sare,ardeiul iute tocat marunt,ghimbir si torni apa calda.Omogenizezi torni sosul soia,condimentezi cu piper.Asezi vinetele pe platou,torni sosul picant peste ele.Consumi ca atare,cu o felie lamaie/garnitura orez fiert.
Nota ;
vinetele pe gratar nu mi-au placut!Au gust de crud.Le-am prajit apoi in putin ulei si au mai mers.Sosul este oribil! Exagerat de multa soia,poti sa omori un regiment!Chiar daca folosesti unul mai putin sarat tot e prea concentrat.
Reteta:
Click
Etichete:
Aperitiv,
chilli,
Condimente,
Ianuarie 2011,
sos soia,
sosuri,
usturoi,
vinete
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu