luni, 24 ianuarie 2011
Pulpa de porc umpluta cu varza
Ingrediente 4-6 portii:
1 kg pulpa porc
1 varza mica rosie
3-4 morcovi
sare
100 gr pesmet alb
piper boabe si macinat
2 cepe
Pt sos:
200 ml vin roze dulce
2-3 foi dafin
sare grunjoasa
boia dulce si iute
50 ml ulei fl soarelui
4-5 catei usturoi
3-4 frunze salvie
MDP:
1.Treci pulpa prin jet apa rece,stergi cu prosop absorbant,se taie in asa fel incat sa se poata umple.Se condimenteaza cu sare,piper,boia,se stropeste cu ulei,se infasoara in folie,se da la rece.
2.Morcovii se fierb in apa cu sare,se scot se racoresc se taie marunt.Ceapa tocata mic se caleste in putin ulei.
3.Dupa ce s-a inabusit ceapa se adauga morcovii fierti si varza rosie taiata mic.Se lasa la foc mic,se condimenteaz cu: sare,piper,boia,salvie.La sfarsit se adauga pesmetul,se obtine o compozitie legata.
4.Se scoate carnea,se intinde pe planseta,se umple cu compozitia de varza.Se ruleaza,se leaga cu ata bucatarie,se pune in tava,se stropeste cu vin si apa calduta .cu putin ulei se adauga un praf boia dulce ,foi dafin.
Se baga in cuptorul incins,se lasa sa se rumeneasca,se feliaza,se serveste cu salata verde.
Libertatea pt femei nr 48/2010
Etichete:
Condimente,
friptura,
Ianuarie 2011,
morcov,
Porc,
salvie,
Taieturi culinare din ziare,
usturoi,
varza,
vin
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu