miercuri, 26 ianuarie 2011

Tort cu ciocolata si rom



Ingrediente 8 portii:

Blat:

8 oua
8 linguri zahar
5 linguri faina
3 linguri cacao

Crema: 450 gr ciocolata menaj
200 ml frisca lichida
2 esente rom
2 linguri cacao
trufe pt decor

MDP:

1.Albusurile se bat spuma ,se adauga zaharul, se mixeaza pana se topeste ,se pun treptat galbenusurile,faina,cacao,amesteci de jos in sus,sa nu se lase,torni in forma de tort unsa si tapetata,coci 45 min.

2.Se pune frisca lichida pe baie abur si cand e fierbinte se pun 350 gr ciocolata rasa,1 esenta rom si cacaoa.Se amesteca pana se topeste ciocolata,se da la rece(daca clocoteste crema se taie).

3.Se taie blatul in 3 ,se pune o parte de blat pe platou,se insiropeaza cu un sirop fiert din:apa,zahar si 1 esenta rom.Se intinde 1/3 din cremaciocolata,se pune blat insiropat,crema,blat insiropar,crema.

4.Se topeste ciocolata ramasa in 3 linguri apa si se glazureaza tortul,se decoreaza cu trufe,se da la rece.

Click nr 43/2010

Niciun comentariu: