sâmbătă, 22 ianuarie 2011
Cosulete cu alune
Ingrediente 6 portii:
Aluat:
200 g faina
60 g zahar
1 ou
150 g unt
Umplutura:
400 ml lapte
60 g zahar
1 pachet praf de crema caramel
Pt alunele caramelizate:
100 g alune/nuci
80 g zahar
1 lingura miere
50 g unt
Pt decor:
150 ml frisca lichida
1 plic vanilie
50 g zahar
MDP:
1.Cerni faina,o amesteci cu zaharul,faci o gropita mica in centru,pui oul si untul taiat bucatele.Formezi un aluat potrivit de tare,lasi 30 min la rece.
2.Presari faina intinzi aluatul gros de 3 mm,tai cercuri.
3.Pui cercurile in forme de minitarte unse cu unt si presarate cu faina,presezi bine cu degetele,asezi formele in tava,coci 15 min,lasi sa se raceasca in forma.
4.Laptele se amesteca cu zaharul si praful de crema caramel,se fierbe pe foc mic pana se ingroasa.Se toarna crema fierbinte in cosuletele coapte si racite.
5.Alunele decojite se prajesc putin,se zdrobesc,se caramelizeaza zaharul cu mierea,se adauga alunele si untul,se amesteca si se toarna imediat peste crema din cosulete.
6.Se lasa sa se raceasca,se bate frisca cu zaharul,vanilia.Se scot din formele de tarta si se decoreaza fiecare cosulet cu frisca.Se dau la rece pana in momentul servirii.
Ckick nr 40/2010
Etichete:
alune,
Condimente,
creme,
Desert,
frisca,
Ianuarie 2011,
miere,
nuci,
smantana,
Taieturi culinare din ziare,
Tarta,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu