sâmbătă, 15 ianuarie 2011
Prajitura Miorita
Ingrediente:
Foi:
300 g faina
100 g unt/margarina
100 g zahar tos
6 linguri lapte dulce
1 praf copt,stins cu lamaie/otet
1 lingura cacao
Se amesteca toate,se framanta bine,se coc 2 foi pe dosul tavii(de aragaz).
Pandispanul:
6 oua
10 linguri zahar
6 linguri faina
arome(vanilie,coaja portocala)
Se bat spuma albusurile,se adauga treptat zaharul,apoi galbenusurile pe rand,se amesteca apoi cu lingura de jos in sus faina.Compozitia are consistenta celei de chec,se coace in tava unsa si tapetata cu faina.
Crema:
1/2 l lapte
6 linguri gris
250 g zahar pudra
200 g unt
esenta vanilie,din belsug
Se pune la fiert laptele,se toarna grisul in ploaie,se ia de pe foc.Se pune vanilia,se lasa la racit.Cand e rece se pune cate o lingura peste untul frecat spuma cu zaharul.
Aranjare:
Se pune o foaie cu cacao,crema,pandispanul,crema si cea de a doua foaie cu cacao.
Reteta:
Aurelia Partac-V. Calugareasca
Nota:
Pt foaia cu cacao trebuie marite putin cantitatile,pt ca e foarte greu de intins si iese f subtire.
La pandispan am pus coaja de la o portocala si 3-4 vanilii,cred ca era suficient sa fie facut din 3 oua(adica cantitatile injumatatite) sau daca nu taiat pe 1/2 si pusa crema/sau gem,pt ca mi s-a parut pre mult si prea sec.Daca se pune crema trebuie facuta de 1,5 ori,adca 9 linguri gris,750 ml lapte,etc.
Dar si asa respectand reteta e buna.
Etichete:
cacao,
Condimente,
Desert,
Ianuarie 2011,
portocale,
Prajitura,
Taieturi culinare din ziare,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu