luni, 24 ianuarie 2011

Varza calita cu carnati si mamaliga



Ingrediente:

Cca 2 cani varza tocata
1 carnat picant,feliat
1 catel usturoi mare,tocat
1 mana frunze telina tocate
1 rosie prunisoara mica-medie,tocata
½ cana malai fin
1 lingura ulei ev. Masline
Sare si piper dupa gust

MDP:

In cratita/tigaie mare cu capac,incalzesti uleiul la foc mediu-mare.Adaugi usturoiul,frunzele telina,amesteci cca 5 secunde.Adaugi carnatii,amesteci pana se fac cca 2 min,adaugi varza,rosiile si gatesti amestecand ocazional pana varza e translucida cca 3-4 min.Asezonezi cu un praf sare,piper.Adaugi o cana apa si reduci focul la foarte mic,acoperi.
Aduci la fiert 2 ¼ cani apa in cratita.Reduci focul la mediu,torni malaiul,amesteci rapid.Amesteci si in cca 10 secunde ai mamaliga(au malai instant,noi procedam dupa metoda clasica).Condimentezi cu sare dupa gust.
Ridici capacul de la tigaie/varza,dupa cca 5 min de gatit,continui gatitul pt cca 5 min, sa elimini excesul lichid,gusti,asezonezi cu sare,piper.Sevesti peste 1 lingura de mamaliga.

Reteta:

Braised Cabbage with Sausage and Polenta


http://www.huffingtonpost.com/cathy-erway/delicious-winter-recipes_b_455736.html?slidenumber=fBlnTRGEbQI=&slideshow

Niciun comentariu: