miercuri, 19 ianuarie 2011
Painici frantuzesti
Ingrediente 12 buc:
1 1/2 cana iaurt
4 linguri ulei masline
2 1/2 cani faina necernuta
2 linguri zahar
1 lingurita sare
1 lingura praf copt
1 ou
1 lingura apa
seminte mac/susan/dovleac
MDP:
1.Bati bine iaurtul cu uleiul masline pana se omogenizeaza.E bine ca iaurtul sa fie gras.
2.Amesteci:faina,zaharul.praful copt,sarea,faci o gropita in centru pui iaurtul,amesteci din afara spre interior.
3.Framanti bine de tot pana se desprinde de pe mana,formezi bile mici(isi dubleaza volumul in cuptor)le pui in tava pe hartie copt.
4.Ungi cu ou batut cu apa,presari semintele,lasi 30 min,coci in cuptorul incins dinainte la foc potrivit.
Sfat bucatar:
daca vrei chifle mai pufoase poti lasa aluatul sa mai creasca cca 20 min.
Femeia de azi nr 40/2010
Etichete:
dovleac,
Ianuarie 2011,
iaurt,
mac,
Paine,
seminte,
susan,
Taieturi culinare din ziare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu