miercuri, 4 februarie 2009

Sarmalute din foi vita cu orez si branza



Ingrediente:

1/2 cana ceapa tocata
2 Linguri ulei masline
1 lingurita usturoi tocat
1 rosie,tocata
28 g suc lamaie
1 cana orez bob lung,gatit
1/4 cana marar tocat
113 g branza capra
1 borcan/450 g frunze vita


Pregatire:

Incalzesti uleiul in tigaie,pui ceapa,gatesti la foc mediu,pana ceapa se inmoaie si e translucida,cca 10 min.
Adaugi usturoiul si rosiile,sucul lamaie,sare,piper,dupa gust.Gatesti inca 5 min.Adaugi orezul.Iei de pe foc si pui mararul.Lasi sa se raceasca la temp. camerei,apoi refrigerezi.
In acelasi timp,scurgi frunzele vita,le pui in bol cu apa rece.Le lasi pana esti gata sa le rulezi.
Incalzesti cuptorul la 175*C.
Pui frunzele pe masa de lucru partea lucioasa in jos,pui 1 lingura umplutura in mijloc,o felie subtire de branza si rulezi,ca o tigara,repeti cu restul.Pui sarmalutele in caserola,le acoperi mai multe straturi de frunze de vita si torni 1 cana supa,acoperi si coci 45 min.Lasi sa se raceasca la temp. camerei,refrigerezi.
Servesti bine racite.

Reteta aici:

Chavrie® Stuffed Grape Leaves

http://www.chavrie.com/Recipes.aspx?Recipe=55

Niciun comentariu: